Linsöverstrålning

Det är något som jag använder mig ofta av! Det är altså den där "solstrålen".
Tex:





Andra bilder med linsöverstrålning:



Fotofilter







Här ser ni olika typer av fotofilter. Det är skitbra verktyg tycker jag! anväder det jätteofta för att skapa olika känslor i bilderna.



Där kan man välja villken färg man vill ha, på översta bilden tog jag svart filter, andra bilden tog jag värmande filter, och sisita bilden tog jag svart filter igen fast då ändrade jag "täthet" istället för 25% tog jag 100%.

När man har tråkigt..

Kan man överrediga bilder!




Bilden är såklart inte seriös utan bara något att ha som tidsfördriv!
Jah höll i lampan för att få det där ljuset vid annsiktet så det skulle verka mer trovärdigt. Sen ljusade jag upp bilden med Använd bild, där står det kanal, där man kan ändra färgton på bilden. Jag valde grön som tog bort mycket av det röda i bilden.
Sedan ändrade jag bakgrunden svart med hjälp av efterbelys penseln, och ändrade färg på bilden med selektiv färgändring.
Jag googlade på "måne" och tog en bild jag tyckte skulle passa in bra, klistrade in den, och ändrad fyll. Det spelar ingen roll om du ändrar opacitet eller fyll det är inte så stor skillnad. Det gör så att lagret du arbetar i bli mer genomskinligt ju längre % du har i.

Jag gjorde "månen" mer genomskinligt för att ljuset från lampan ska lysa igenom lite och få mer känsla.
Nu är bilden nästan klar, jag fixade småsaker som gjorde skuggor mörkare, ändrade institet/kontrast, ändrade skärpa m.m.
Det sista jag gjorde var att ladda ner penslar till bakgrunden och "ritade" på.

före och efter


Kattögon

Min idé med den här bilden är att försöka få den så tuff och nästan lite arg ut som möjligt! Jag ska göra den svartvit, mörk, och klistra in kattögon.
Före:


Redigeringen har det lagts ner mycket tid på. Ska försöka visa hur jag gjorde, så noggrant som jag kommer ihåg som möjligt! Det kan bli lite slarvigt gjort men ska försöka här:

Jag började med att redigera bort allt "fult", dvs, kan vara ngn finne, dubbelhaka, eller det här fallet min näsa. Sen gjorde jag bilden mörkare genom att använda "Använd bild" och valde multiplicera.

 


Nästa steg var att göra bilden svartvit och lägga på lite skuggor runt ögonen, vid fingrarna, runt hakan och kinden.
Jag använder blandannat det här verktyget när jag mörkar ner som heter efterbelys. (Höger klickar man kan man även välja något som heter skugga som jag ibland använder för att ljusa upp istället).


När jag redigerar bilder använder jag nästan jämt det här verktyget, villket inte var något undantag nu heller! Intensitet/kontrast heter verktyget. Det ger lite mer liv i bilden, skärpar till och framhäver mörkt/ljust.


Nu som ni ser är det inte mycket kvar, utan nu mörka jag ner skuggor och allt svart ännu mer och klistrade in "kattögon". Jag sökte på google och tog en bra bild som jag klippte ut och klistrade in. Det viktiga här är att få kattögonen att smälta in i bakgrunden villket jag fick jobba lite med. Visst jag kunde klistrat in dom mycket tidigare och arbetat med dom men jag valde att göra det sista ifall det inte skulle bli bra eller om jag ångrade mig.
Jag avslutade med att lägga på lite skärpa och lite mer Intensitet/kontrast, och här är resultatet!:


Black And White





Självporträtt


Före och efter

Före:


Efter:


Det jag har gjort är att ljusat upp himmeln och gjort molnen mörkare för att få en tydligare kontrast. Jag la till en linsöverstrålning för att få känslan att solen ligger och gömmer sig där bakom.
Man kan ladda ner olika penslar, villket är jättelätt! Sök på google på photoshop brushes. Finns jättemånga sorter bland annat dom här fåglarna på bilden.
Det är inte så mycket mer jag har gjort förutom att ljusat upp bilen, ändrat på färgerna lite, centrerat och beskärt bilen.
Tyvärr så togs bilden genom ett fönster på bussen så det är inte världens bästa kvalitet, villkets syns när man ljusar upp den.

Min nya blogg!

Nu har jag gjort en ny blogg som är till för mitt APU projekt. Jag ska lägga upp mina bilder, ge lite tips och visa hur jag gör och tänker.

Först ska jag presentera mig själv! Jag heter Josefine och går sista året på gymnasiet. Jag går medieprogramet i Mjölby (men jag bor i Motala). Jag tar studenten om några månader och har ingen aning vad jag vill göra efteråt!
Jag vill försöka få ett jobb så jag kan köpa en ny kamera, har släpat på mig i 3 långa är nu.
Jag har en Nikon D40, och ett 55-200 zoom objektiv.


Mitt bloggnamn kommer jag snart byta, så fort jag kommer på ett bra, det här är bara tillfälligt namn.

Min andra blogg http://pistoldreams.blogg.se/

Enjoy!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0